Kellemes az idő? Kedvére lenne egy kirándulás? Megnézhetné, mondjuk Bécset. De most nem úgy…

Nézzük, városnézésre általában milyen lehetőségei vannak?

 1. Kiutazik, befizet egy Hop On-Hop off túrára, felül a buszra és elégedetten konstatálja, hogy majd az Ön feje folytatódik a zöld bikinis lány testében a busz külső oldalán.
 2. A Hofburg tövében csatlakozik egy ismeretlen csoporthoz és a tűző napon sétálva követi a piros esernyős idegenvezetőt.

És persze minkét esetben sok mindent láthat. De főleg olyan helyeket nézhet meg, ahol a turista busz elfér, vagy ami gyalogszerrel elérhető. Láthatja azt, amit nagyrészt láthatott már az adventi vásárokon, és láthatja azt, amit mindenki más látott már.

Nem lenne jobb valami…, olyan egyedi?

 1.        Ami megmutatja a város azon részeit is, ahol szervezett turistacsoport elvétve sem fordul meg?
 2.        Valami olyan, ami ablakot nyit a turista látványosságok mögötti élő Bécsre is?
 3.        Olyan, ami után elmondhatja: ilyenen még nem sokan jártak?
 4.        Ami a szellemi adalék mellett fizikailag is kellemes fáradtságot biztosít?
 5.        Ami bebizonyítja, hogy van turisztikai élet a Hop on-Hop off túrákon túl is?
 6.        Egy olyan bécsi városnézés, amivel testközelből élheti meg a város lüktetését?

Ha ilyen különleges élményre vágyik, akkor figyeljen:

A LIKE Busz bemutatja:

Bécsi kerékpáros városnézés

Egy olyan túra, ahol körbekerekezzük a várost. Vagyis inkább keresztül-kasul bejárjuk azt, hiszen az egyik szélétől elindulva, estére a másik széléig jutunk el.

Kihasználjuk a természetet adta lehetőségeket is. Az kirándulás egy magaslaton kezdődik (fölfelé még a busz visz J), de síkra érkezünk.

A túra tematikája keretes történetet ad, hiszen a természetből indulva haladunk a városba be, majd az épített környezet szépségeit, a történelmi hátteret megismerve onnan ismét a természetbe bukkanunk ki.

Érintjük az ismert látványosságokat is, azonban történeteinkben szándékosan nem évszámokra, adatokra koncentrálunk.

Önt például mi érdekelné jobban?

Az adat:

A bécsi Parlament építését 1874-ben kezdték és 1884-ben fejezték be. A főhomlokzatot és szárnyrészeit korinthoszi oszlopok tartják..

Vagy, a mögöttes történet is:

A Monarchia két fővárosa között kimondva, kimondatlanul éles versengés folyt. Az osztrák parlament építése már 7 éve folyt, mire Magyarországon kiírták az Országház építési tervpályázatát.  A tervek közül nem véletlenül esett a választás Steindl Imre impozáns épületére. Olyan parlamentet alkottunk, aminek láttán a sárga irigység fogta el a Bécsieket. Állítólag a budapesti épületet annyival szebbnek találták, hogy egyes körökben komolyan felmerült, átépítik az alig 10 éves bécsi parlamentet.

És akkor pontosan hogy kell ezt a bécsi kerékpár túrát elképzelni?

Azért, hogy Ön pontosabb képet alkothasson róla, az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori kérdést és az azokra adott válaszokat:

Mindenki a saját, megszokott, kényelmes kerékpárját tekerheti. Ön busszal utazik, a kerékpárja pedig egy speciális, erre a célra tervezett kerékpárszállító utánfutón.

Bécsben európai viszonylatban is kimagasló kerékpárút hálózat van kiépítve. Jellemzően ezeken az utakon megy a túra. Ezek az utak vagy autóktól elzártak, vagy egyszerűen a járdára festettek. Használatuk biztonságos kerekezést tesz lehetővé.

A bájos Sissi királyné korának európai hírű szépsége volt. És mindezek ellenére nem készült róla olyan kép, ahol mosolyogna. Tudja miért?

Mert egész életében vigyázott az alakjára és ezért folyamatosan hánytatta magát. Ez pedig tönkretette a fogait. Annyira, hogy nem is maradt neki. Na ezért nem mosolyogott szegény Sissi.

Azért, hogy mindenki a megfelelő figyelembe részesülhessen, a túrákat viszonylag kicsi, maximum 16 fős csoportokban szervezzük.  Egy-egy túra akkor indul el, ha megvan a 14 jelentkező egy adott időpontra.

A túrák szombati napokon indulnak, az időjárás figyelembevételével áprilistól-októberig lehet rájuk jelentkezni.

Amennyiben további kérdése lenne, írjon nekünk: info@likebusz.hu

vagy hívjon minket a 463-00-11-es számon.

További képek és információk itt találhatók!

 • Bécs kerékpárral - Ajánlatkérés

  Kérem Önöket, hogy az alábbi adatok alapján ajánlatot küldjenek részemre.

 • (év. hónap. nap. - óra:perc)